Nieuws

Zakelijk om

3m

Met coöperatieve energie is de stap naar een duurzaam bedrijf snel gemaakt!

Dat je groene energie afneemt, betekent niet altijd dat je die ook krijgt. Of je nu nog moet starten met het verduurzamen van je bedrijf of al een heel eind op weg bent, één ding staat vast: de keuze voor een energieleverancier is erg belangrijk.

Uit het jaarlijkse stroomonderzoek van de Consumentenbond, WISE en Natuur&Milieu (november, 2020) blijkt dat de zakelijke energiemarkt nog steeds erg grijs is. Van de 36 onderzochte leveranciers scoren er 28 een onvoldoende. Kenmerkend voor deze groep is dat zij via de groothandelsmarkten stroom uit kolen-, gas- en kerncentrale inkopen voor hun zakelijke klanten. Daarnaast doet twee derde van de leveranciers binnen de gehele energiebranche (particulier en zakelijk) nog steeds aan greenwashing: grijze stroom doorverkopen als groen via buitenlandse GVO’s.

Dat is natuurlijk niet de manier waarop we vooruitgang boeken. Meer dan 50 lokale energiecoöperaties hebben zich daarom verenigd in het om | nieuwe energie collectief om het verduurzamen van onze energie op een écht andere manier aan te pakken.

100% duurzame energie uit Nederland maakt jouw bedrijf volledig CO2 neutraal

Het om | nieuwe energie collectief heeft als doelstelling om de verduurzaming van Nederland te versnellen, zonder winstoogmerk en zonder dat consumenten en bedrijven daar een investering voor hoeven te doen. De lokale energiecoöperaties zetten zich hiervoor actief in door duurzame energieprojecten te realiseren in hun eigen dorp of stad. Dat doen ze samen met de inwoners, die meebeslissen en investeren in de projecten.

De energie die daarmee wordt opgewekt, kan vervolgens weer worden afgenomen door consumenten en bedrijven uit de omgeving. Omdat de energie 100% duurzaam wordt opgewekt, met bijvoorbeeld zonnedaken of kleinschalige windprojecten, wordt jouw energierekening in één klap volledig CO2 neutraal. Hiervoor krijgt het collectief al 6 jaar op rij het rapportcijfer 10 van de Consumentenbond.

Ondernemers profiteren van versterking lokale economie

om | nieuwe energie is de enige landelijke leverancier zonder wistoogmerk. Slechts de operationele kosten en de kosten van de opwekinstallaties hoeven betaald te worden. De winst komt daarmee volledig ten goede aan het ontwikkelen van nieuwe lokale energieprojecten en het verlagen van de energietarieven. Zo kan Nederland echte stappen maken om te verduurzamen én dankzij steeds lagere prijzen kan iedereen meedoen, wat gezamenlijk een stimulans geeft aan de lokale economie.

Bij de bouw en exploitatie van de energie-installaties wordt samengewerkt met lokale partijen en leveranciers van materialen, zodat hun positie in de regio wordt versterkt. Dat geeft meer autonomie en zorgt ervoor dat de opbrengsten binnen de lokale gemeenschap blijven. Omdat de winst ook wordt gebruikt voor andere duurzame projecten, zoals buurtbatterijen, elektrisch rijden/laden en energiebesparing profiteert een heel scala aan lokale ondernemers nu en in de toekomst van de coöperatieve aanpak van dit collectief.

Benieuwd naar jouw persoonlijke aanbod?

Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul dan hier je gegevens in en om | nieuwe energie neemt contact met jou op. Leuk detail: bedrijven die hun energie afnemen bij om | nieuwe energie, ontvangen op aanvraag een ingelijst certificaat om aan te tonen dat zij 100% duurzame energie afnemen en de lokale verduurzaming stimuleren.

Ook thuis je energie 100% duurzaam en uit je eigen buurt afnemen? Bereken dan eenvoudig jouw maandbedrag op www.samenom.nl